Onderhoud

Een tuin heeft ook onderhoud nodig. voor sommigen werkt dit als ontspanning voor anderen een hele opgave. Voorkomen is beter dan genezen. dit geldt in zekere zin ook voor het onderhoud. Als u frequent met bv een schoffel door uw tuin gaat,krijgen onkruiden niet de kans de overhand te nemen, en zo bent u sneller klaar dan wanneer u één keer in de zoveel weken een dag moet opofferen om de tuin weer op orde te brengen.

Bemesting

wat is de beste bemesting? dit is een heel specifiek gebeuren. In diverse tuincentra zijn er verschillende samenstellingen te koop vaak als zijnde NPK meststoffen. Deze werken allemaal maar wanneer als een plant een voedingselement tekort of overschot heeft. Hoe herken je dit en wat is dan een juiste bemesting? dit werken we verder uit om zo tot een specifiek bemestingsplan te komen.

Snoeien

Ook het snoeien is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Een goede en vooral scherpe snoeischaar is hierbij uw beste vriend. Elke plant vraagt om een andere snoei en ander jaargetijde. En snoeien doet bloeien is het gezegde. Wees niet te bang om te snoeien maar hou wel de boom/struikvorm intact, als deze er eenmaal uit is komt deze niet meer of lastig terug. Probeer ook zo min mogelijk halverwege een tak te snoeien maar snoei de hele tak of, bij een vertakking en laat dan de des gewenste groei richting zitten. Dit zal dan de nieuwe tak worden.

Gazon

Uw gazon dient gemaaid te worden ook hier voor geldt houd dit frequent bij.
onder het kopje Gazon wordt gazononderhoud verder en specifieker uitgelegd